LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Filmspanartema: Tyska städer

Dela

[singlepic id=846 w=99 h=125 float=right]

Månadens filmspanartema rullade inte runt på något bra sätt på min tunga…Tyska städer…va fasen gör man av det liksom? Tar man sonika och skriver om filmer som till exempel ”München” eller vilken vinkel skulle man ta på det hela… Dock har jag svårt att separera landet Tyskland och andra världskriget, en skräckfylld händelse i vår historia jag alltid varit intresserad av. Psykologin bakom Hitlers styre och hans anhängare och alla hemskheter de utförde har engagerat mig många timmar under mitt vuxna liv. Tyvärr ser vi än idag spår av främlingsfientlighet och masshysteri kring ”dom där” och tyvärr även så i vårt land. Vi borde om något ha lärt oss något av historien… men tydligen inte.

Så nu när jag funderar över ämnet Tyska städer i relation till film så hamnar jag vid andra världskriget men nödvändigtvist inte vid film. Film är ju också dokumentärer och där finns det mycket att hämta när det gäller Hitler och andra världskriget. Något som fascinerar många är hans sista tid i bunkern och då har vi ju landat i den tyska staden Berlin. Arkitektur var ju något som Hitler gillade och tyskarnas förmåga att bygga imponerande byggen går det inte att ta fel på. Bunkern i sig var även den ett mästerligt bygge när det kom till arkitektur. Därför bjuder jag er på en intressant dokumentär om bunkern och Hitlers sista tid i livet!

httpv://www.youtube.com/watch?v=MMw6z9HM0HY

Men Hitler hade även andra bunkrar och den som är mest känd av dem är den vid hans hem i Berghof. Detta bunkersystem ligger under berget i Saltzburg och sträcker sig över hur många kilometer som helst. Det finns även en intressant dokumentär om detta och jag lägger även ut den här.

httpv://www.youtube.com/watch?v=eg_aSICBANc
httpv://www.youtube.com/watch?v=0diaAeeE1ok

Okej för mig blev månadens tema kanske inte så lättsamt och underhållande som det brukar vara. Men jag tycker ändå det är intressant och viktigt att veta lite om de mörkare delarna av mänsklighetens historia! Hoppas ni håller med!

Lite lättsammare och mer underhållande är nog mina filmspanarvänners inlägg! Klicka och läs vad de tycker om temat Tyska städer!

Fiffis filmtajm

Fripps filmrevyer

Jojjenito

Movies-Noir

Rörliga bilder och tryckta ord

The Velvet Café

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *