LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Dela

[singlepic id=23742 w=111 h=150 float=left][singlepic id=848 w=149 h=76 float=right]

”Which one of us is really crazy?”

Även om jag älskar filmer som bygger på olika konspirationsteorier så verkar vår riktiga värld långt mer skrämmande än vad man kan duka upp i en film.

Men det finns undantag och filmen ”The Conspiracy” är verkligen det undantaget! Filmen i sig är uppbyggd som en dokumentär och ger känslan av hittad film och naturligtvis en hel del skakig kamera. Men här används de tematiska inslagen på ett verkligen bra sätt och man lyckas skapa en verkligen läskig atmosfär i filmen! I filmen lyckas filmskaparna avslöja ett gammalt och väldigt hemligt sällskap som har mer makt än vad någon kunnat drömma om.

Filmen lunkar fram i sakta mak och skapar på vägen en allt mer tät och spännande atmosfär som kryper innan för skinnet på en. Detta är faktiskt riktigt läskigt och obehagligt att se och den håller sig så ända fram till dess otroligt obehagliga slut. Uppbyggnaden är på så sätt väldigt fascinerande och det finns en påtaglig känsla av fara i nästan alla scenerna. Och likt vad man gjorde med ”Blair Witch Project” på 90-talet tog man här marknadsföringen bortom trailers och klipp. Man startade upp flertalet webbsidor baserade på den hemliga organisationen Tarsus, och för att spä på filmens ”äkthet” ytterligare så dök de flesta av dessa sidor efter att filmen fick premiär och la på så sätt till ytterligare ett lager av autenticitet till filmen och dess intrig.

En film jag verkligen varmt rekommenderar till alla er som älskar konspirationer!

Originaltitel: The Conspiracy Språk: Engelska Genre: Thriller, Skräck Regi: Christopher MacBride Manus: Christopher MacBride Skådespelare: Aaron Poole, James Gilbert, Ian AndersonPeter Apostolopoulos, Angela Besharah Format: DVD Producerad: 2012 Länkar: IMDB Speltid: 84 min Bolag: Njuta Films Releasedatum: 2015-02-02 (DVD) Köp eller hyr: Discshop, Cdon

Naturligtvis ska ni även läsa vad de andra Filmspanarna skriver om månadens tema!! Klicka på bloggarnas namn för att läsa vidare.

Fiffis Filmtajm

Fripps filmrevyer

Rörliga bilder och tryckta ord

Fredrik on film

Filmitch

Har du inte sett den (pod)

The Nerd Bird

Mackans film

Jojjenito

The Velvet Café

Flmr

Absurd Cinema

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *