LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Filmspanartema: Orgier

Dela

Oj vilket laddat tema det var denna månad…orgier…smaka på den! Så vad göra? Skriver man om heta filmer med heta sexuella scener i dem? Skriver man om filmer som fullkomligen gottar sig i mat? Vad skriver man om?

Men vad jag kom att tänka på var hur enormt stort inflytande film egentligen har på mitt liv och hur jäkla länge det har haft det. Den tanken fick mig att reflektera över en vän jag hade på 80-talet som heter Ola, det om något var en man som lätt matchade mitt filmintresse och lite till. Grejen med Ola är att han är döv, men ändå var han en enorm konsument av film. Nu kan jag inte sätta mig in riktigt hur det är att vara döv, men film skulle kännas…lamt…utan ljud. Men inte för honom, han berättade alltid att han kände ljudet istället för att höra det och det var tillräckligt för honom.

Så vad har detta med orgier att göra kanske ni tänker? Jo det var på ett sommarlov som Ola, jag och några till bestämde för att utmana oss själva och anordna ett filmmaraton och tillika en orgie i film. Vi skulle bestämt pröva hur många dagar i rad vi kunde spana på film innan vi kollapsade av trötthet. Sagt och gjort så staplade vi upp film (piratkopierade mån tro hrmm) så det skulle räcka en vecka. På det, massor av snacks och mat och diverse drycker som skulle behövas konsumeras.

Jag minns faktiskt inte hela upplevelsen helt klart, åren har gått å jag har väl blivit lite till åren 🙂 men helt klart så pallade inte jag mer än tre dagar vill jag minnas medan Ola bräckte oss alla med fyra raka dagar av filmtittande, snacka om uthållighet!

Idag skulle jag knappt palla ett dygn, men denna orgie i filmtittande är på något sätt sinnesbilden jag har inför mitt intresse av film, och det är definitivt ett minne för livet! Det är ofta jag undrar vart Ola finns idag, hur han har det och om film fortfarande har lika stor betydelse i hans liv som det har i mitt?

Naturligtvis skall ni även läsa vad de andra Filmspanarna skriver om månadens tema!! Klicka in och kolla!!

Fiffis Filmtajm

Rörliga bilder och tryckta ord

Fripps filmrevyer

Jojjenito

Filmitch

Flmr

Absurd Cinema

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *