LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Biotoppen v 26

Dela
Efter förra veckans lugn har listan förändrats en hel del och två nya filmer har tagits sig in på topplaceringarna och ytterligare en film har klättrat upp till topp tio. Men, “Terminator Genisys” lyckades inte ta ifrån “Jurassic World” första placeringen utan landar på en bekväm andra plats. På tredje har komedin “Entourage” landat och från en 11:e plats har komedin “She’s Funny that Way” lyckats ta sig in på listan och landar på en 9:e plats. “Jurassic World” fortsätter också att dominera i resten av världen och är nu inne på sin tredje vecka som nummer ett på listorna!! Filmen har vid det här laget tagit in över 1 miljarder dollar världen över!

Denna vecka känns även den lite som en mellanvecka när det gäller nya premiärer. Vi kommer kunna se de animerade favoriterna “Minioner“, dramat “En andra chans” och den svenska komedin “Prästen i paradiset“. Inga filmer som lockar mig direkt, men jag antar att de alla kan ta sig in på listan och placera sig ganska högt. Hur det blir med det, ja det får vi se nästa måndag!!

Tills nästa vecka, väl mött i biomörkret!

Denna vecka: Förra veckan: Trend:
1 (1) jurassicworld Jurassic World

Den fjärde delen i filmserien baserad på Michael Chrictons bok. Colin Trevorrow står för regi och Steven Spielberg är exekutiv producent. Huvudrollerna i JURASSIC WORLD spelas av Chris Pratt (Guardians of the Galaxy, TV-serien Parks & Recreation) och Bryce Dallas Howard.

Arrow Right
2 (NY) terminatorgenisys_70x100.indd Terminator Genisys

När John Connor (Jason Clarke), ledare för mänsklighetens motståndsrörelse, skickar Kyle Reese (Jai Courtney) bakåt i tiden till 1984 för att skydda Sarah Connor (Emilia Clarke) och säkra framtiden, leder en rad oförutsedda händelser till att tidslinjen bryts upp. Plötsligt befinner sig Reese i en ny och främmande version av det förflutna, där han finner osannolika allierade, däribland “The Guiardian” (Arnold Schwarzenegger), farliga nya fiender och ett oväntat nytt uppdrag: att återställa framtiden.

Arrow Up
3 (NY) ETRG_1Sht_Main_Debut_SWEDEN.pdf Entourage

Snart är kompisgänget tillbaka i 2015 års skönaste komedi ENTOURAGE! Filmstjärnan Vincent Chase har slagit igenom stort i Hollywood och njuter av det ljuva livet tillsammans med sina barndomskompisar som han delar sin lyxvilla med. Vincents neurotiska manager Ari Gold har blivit studiochef och de har ett, inte helt smärtfritt, gemensamt filmprojekt framför sig… Filmen bygger den prisbelönta HBO-serien med samma namn och i rollerna återser vi Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara och Jeremy Piven.

Arrow Up
4 (2) Spy Spy

I komedin SPY spelar Melissa McCarthy den försynta CIA-analytikern Susan Cooper, en osynlig kontorsråtta som aldrig får det erkännandet hon förtjänar. Men när hennes partner (Jude Law) försvinner spårlöst och en annan topp-agent (Jason Statham) hamnar i svårigheter så erbjuder hon sig att jobba undercover och infiltrerar en grupp vapensmugglare med uppdrag att förhindra en internationell katastrof?

Arrow Down
5 (3) 311423id1a_MadMaxFuryRoad_Teaser_2ndLook_Intl_27x40_1Sheet.indd Mad Max: Fury Road

George Miller, hjärnan och regissören bakom de kultförklarade Mad Max-filmerna är nu tillbaka med en ny banbrytande film om vägkrigaren Max Rockatansky (Tom Hardy). Mad Max har efter allt som hänt bestämt sig för att vandra ensam för att överleva, men då ett högoktanigt vägkrig bryter ut tvingas han slå sig ihop med en grupp rebeller ledda av Imperatorn Furiosa (Charlize Theron). I övriga roller ser vi Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne med flera.

Arrow Down
6 (5) insidious3 Insidious: Chapter 3

I det mörkaste kapitlet av Insidious-sagan någonsin får vi veta hur Elsie Rainier (Lin Shaye) för första gången kom i kontakt med den av demoner besatta Quinn Brenner. INSIDIOUS: CHAPTER 3 är den mest skrämmande filmen i serien såhär långt. Den är skriven och regisserad av Insidious-medskaparen Leigh Whannell och utspelar sig flera år innan händelserna i de två första filmerna. I detta kapitel möter vi den aspirerande skådespelerskan Quinn Brenner (Stefanie Scott) som plötsligt känner att hennes döda mor försöker kontakta henne. Hon tar därför kontakt med ett begåvat medium – Elsie.

Arrow Down
7 (4) sanandreas_annonser.indd San Andreas

Efter att en förödande jordbävning ödelagt stora delar av Kalifornien lämnar räddningspiloten Ray (Dwayne Johnson), tillsammans med sin ex-fru, kaoset i Los Angeles för att bege sig mot San Fransisco i hopp om att kunna rädda sin dotter. När de tror att det värsta är över har det bara börjat…

Arrow Down
8 (6) Home Home

I komedin HOME invaderar en fredlig grupp utomjordingar jorden och använder det som ett gömställe från sina fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld jorden-runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.

Arrow Down
9 (11) Shes Funny That Way She’s Funny That Way

SHE’S FUNNY THAT WAY är historien om Izzy (Imogen Poots), en “call girl” med drömmar om Broadway. Owen Wilson spelar regissören Arnold Albertson som bokar Izzy och blir förtjust i den målmedvetna unga kvinnan, vilket leder till att natten slutar med att han betalar henne 30 000 dollar för att aldrig prostituera sig igen. Izzys lycka fortsätter då hon får provspela mot stjärnan Delta Simmons (Kathryn Hahn) för en Broadway-föreställning som Deltas make – samme Arnold – regisserar. Till råga på allt fattar även pjäsens manusförfattare Joshua (Will Forte) tycke för Izzy, vilket inte går hand i hand med att han redan dejtar den excentriska Jane (Jennifer Aniston), Izzys psykolog.

Arrow Up
10 (7) Tomorrowland Tomorrowland

Från Disneys Oscar®-vinnande Brad Bird kommer detta mystiska äventyr, med George Clooney i huvudrollen. Frank (Clooney) och den vetenskapsintresserade tonåringen Casey (Britt Robertson) beger sig ut på ett farligt uppdrag för att avslöja hemligheten bakom en gåtfull plats i rymden som kallas för “Tomorrowland.” Det de måste göra förändrar världen – och dem själva – för alltid.

Arrow Down

(Tidigare veckas placering inom parentes)

Källa: Filmägarnas Kontrollbyrå AB

 

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1