LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

IMAX slutar med 3D då publiken föredrar 2D!

Dela

Jag har aldrig gillat filmer i 3D och har alltid ansett att det bara är en gimmick för att lura av publiken mer pengar. Har heller aldrig valt en 3D-film före chansen att se samma film i 2D. 3D i hemmamiljö är avvecklat sedan ett tag tillbaka och inga fler TV:n eller Blu-Rayspelare tillverkas. Men biograferna/Hollywood har fortsatt visa illa konverterade filmer och det verkar aldrig vilja ta slut, tills nu.

IMAX har äntligen uppmärksammat att 3D-visningar av filmer är helt onödiga och har nu börjat gå ifrån 3D. Man har märkt att intäkterna har sjunkit när det kommer till 3D-visningar och man har börjat förlora pengar.

IMAX Entertainments chef Greg Foster talade om framgången med “Dunkirk” och säger att konsumenterna i USA har “en tydlig preferens” för IMAX 2D-visningar av filmer:

“Det är värt att notera att ‘Dunkirk’ uteslutande visades i 2D, vilket konsumenterna klart visat att de föredrar… Efterfrågan på 2D-filmer överskrider nu efterfrågan på 3D i USA.”

När de nu går framåt med planen att skrota 3D, har de redan meddelat att “Blade Runner 2049” bara kommer att visas i 2D på IMAX-biograferna. Men, om du vill se stora filmer i IMAX, ja då måste du vara snabb hädanefter, då man nu planerar att visa filmerna under endast en vecka. Detta för att få in mer intäkter på biograferna. IMAX-chefen Richard Gelfond säger:

“Vi tänker korta ned hur länge vi visar filmerna, det hjälper oss att hålla vårat program fräscht.”

Säkert ett smart drag men kommer å andra sidan göra IMAX ännu mer svåråtkomligt för många. Är detta ögonblicket då vi äntligen ser slutet på 3D-filmer? Eller kommer Hollywood fortsätta tvinga på oss det vi inte vill se? Det får framtiden utvisa!

Via: /Film

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

 • 1

3 Kommentarer

 1. Anton Colldén 2017-10-06

  Att “Blade runner 2049” inte kommer visas i 3D på IMAX-biograferna hade varit en jättebra nyhet ifall det hade stämt. I Sverige visas den iallafall i 3D enligt SF:s hemsida.

  Svara
 2. Patrik Grad 2017-07-31

  Jag gillar 3D filmer även fast en del inte är så bra gjorda i 3D versionen,
  men jag tycker att dom flesta filmerna är bra i 3D versionen,
  Jag föredrar hellre 3D filmer om filmen går i det,
  men annars går det jätte bra för mig att titta på 2D filmer också.
  Det spelar ingen roll egentligen om det är 3D eller 2D version för att jag gillar bägge två… 😀

  Svara
 3. Rain Larsson 2017-07-29

  Bra. Filmskaparna verkar inte ha fattat poängen med 3D ändå. Det är aldrig nåt som hoppar ur skärmen. Brukar ofta leda till huvudvärk dessutom, och kan bli otydligt ibland.

  Svara

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *