LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Dela

Romarna utmanar kelternas mystiska krafter i SKY & Amazons ”Britannia” –  hela första säsongen tillgänglig på HBO Nordic den 19 januari.

Prisbelönade Jez Butterworth (Spectre) har skrivit Britannia och i ledande roller ser vi Kelly Reilly (True Detective) som den orädda keltiska prinsessan Kerra, David Morrissey (The Walking Dead) som den romerska arméns ledare Aulus, Nikolaj Lie Kaas (The Killing) som druiden Divis och Zoë Wanamaker (Harry Potter och de vises sten) som den keltiska drottningen Antedia.

David Morrissey (The Walking Dead) och Kelly Reilly (True Detective) har huvudrollerna i detta episka och visuella drama i nio avsnitt. Serien är skriven av Jez Butterworth (Spectre, Jerusalem) och är Sky:s mest ambitiösa, action- och känsloladdade drama någonsin. Vertigo Films (Bronson, Monsters) och Neal Street Productions (Penny Dreadful, Call the Midwife) har producerat.

När romarna invaderar de brittiska öarna 43 år e.Kr. måste Kerra (Reilly), dotter till kungen av Cantii, lägga ner vapnen mellan henne och ärkerivalen drottning Antedia (Wanamaker), för att gemensamt möta fienden. Romarna, med general Aulus Plautius (Morrissey) i spetsen, tänker med alla medel lyckas med det som Julius Caesar inte klarade av; att erövra detta mytomspunna land, långt ut i kanten av det romerska riket. Aulus är en stark ledare men bär också på en hemlighet som kan hota hela hans uppdrag. Klaner och druider gör gemensam sak mot romarna och Kerra intar sitt livs viktigaste roll som den drivande motståndskraften mot den romerska armén.

BRITANNIA” – samtliga nio avsnitt i säsong 1 blir tillgängliga på HBO Nordic den 19 januari.


Image

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *