LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Nyheter i januari på HBO Nordic!

Dela

Välkommen till ett nytt år med The Home of Series. Januari drar igång med flera nya seriepremiärer och återvändande favoriter.

Premiärer denna månad; romarna tar sig an kelternas mystiska krafter i Sky & Amazons visuellt storslagna drama BRITANNIA. Steven Soderberghs sexdelade thriller MOSAIC, med Sharon Stone i huvudrollen, är en mångfasetterad berättelse om passion, intriger och svek. Showtimes THE CHI är en stark dramaserie som utspelar sig i Chicagos södra delar där människor kämpar för sin överlevnad.

Återvändande serier i januari är andra säsongen av HBO:s komedi DIVORCE med Emmy- och Golden Globebelönade Sarah Jessica Parker i huvudrollen. Kampen för magins återkomst fortsätter i den tredje säsongen av Syfy:s THE MAGICIANS. Pete Holmes är vilse i universum i den andra säsongen av HBO:s komedi CRASHING.

Detta, och mycket mer, bjuder årets första månad på hos HBO Nordic.

För regelbundna uppdateringar om HBO Nordics innehåll: Facebook, Twitter, Youtube, Instagram

Image

THE CHI
Premiär 8 januari Showtimes THE CHI (10 x 60 min) utspelar sig i Chicagos södra delar. En helt vanlig dag; barnen på väg till skolan, deras föräldrar på väg till jobbet, ungdomar som försöker hitta försörjning och de äldre som överblickar det hela från sina verandor. Men i det här tuffa området hotar faror varje dag, drömmar krossas och till synes enkla beslut kan få dödliga konsekvenser. The Chi är ett starkt drama om arbetarklassen som påminner oss om att oavsett allt är människans vilja stark och att hoppet aldrig dör.


Image

THE MAGICIANS
Säsong 3 – premiär 11 januari Kampen att få tillbaka magin fortsätter i Syfy:s THE MAGICIANS tredje säsong (13 x 60 min). Serien är baserad på Lev Grossmans bästsäljande böcker och utspelar sig på Brakebills University, en hemlig institution som specialiserar sig på magi. Här följer vi ett gäng unga vänner som snabbt upptäcker att den magiska fantasivärld de läst om som barn i högsta grad är verklig – och utgör ett hot mot hela mänskligheten.


Image

DIVORCE
Säsong 2 – premiär 15 januari HBO:s komediserie Divorce, med Emmy- och Golden Globebelönade Sarah Jessica Parker i huvudrollen, är tillbaka med åtta nya avsnitt. I den andra säsongen kommer Frances (Parker) och hennes ex-man Robert (Oscarsnominerade Thomas Haden Church) få lära sig att hantera konsekvenserna av deras explosiva separation och hur de ska bygga upp sina liv igen. I övriga roller ser vi Molly Shannon, Talia Balsam, Tracy Letts, Sterling Jerins och Charlie Kilgore. Serien är skapad av Sharon Horgan och säsong 2 är exekutivt producerad av Jenny Bicks, Sarah Jessica Parker, Alison Benson, Sharon Horgan och Aaron Kaplan. Jenny Bicks är showrunner.


Image

CRASHING
Säsong 2 – premiär 15 januari HBO:s komediserie Crashing, med skaparen Pete Holmes i huvudrollen, är tillbaka med åtta nya avsnitt. Pete känner sig helt vilsen och har ett samtal med en ateist, vilket slungar honom in i New Yorks utsvävande nattliv. Pete börjar ifrågasätta sina övertygelser och är på väg att hitta sin egen röst. Pete Holmes, Judd Apatow och Judah Miller är exekutiva producenter. Serien är baserad på Holmes egna erfarenheter som komiker och ger en glimt bakom ridåerna på världens standup-scen.


Image

THE PATH
Säsong 3 – premiär 18 januari Hulu:s The Path är tillbaka med 13 nya avsnitt á 60 minuter. Serien handlar om en familj i centrum av en kontroversiell religiös rörelse, om relationer, äktenskap och makt och där varje avsnitt gör djupdykningar i betydelsen mellan att leva det liv vi lever eller det liv vi vill ha. Jessica Goldberg har skapat serien och i huvudrollerna ser vi Aaron Paul, Michelle Monaghan och Hugh Dancy. En ny bekantskap denna säsong är Freida Pinto (Slumdog Millionaire, Guerrilla).


Image

BRITANNIA
Premiär 19 januari Romarna försöker besegra kelternas mystiska krafter i Sky & Amazons episka och visuellt bländande samproduktion Britannia. Hela första säsongens nio avsnitt blir tillgängliga samtidigt på HBO Nordic 19 januari. Mångfaldigt prisade Jez Butterworth (Spectre) har skrivit manus och i ledande roller ser vi Kelly Reilly (True Detective) som den keltiska prinsessan Kerra, David Morrissey (The Walking Dead) som romarnas ledare Aulus, Nikolaj Lie Kaas (The Killing) som druiden Divis och Zoë Wanamaker (Harry Potter och de vises sten) som den keltiska drottningen Antedia.


Image

HIGH MAINTENANCE
Säsong 2 – premiär 20 januari HBO:s High Maintenance andra säsong (10 x 30 min) har premiär på HBO Nordic 20 januari. Oväntat och udda men ändå ganska jordnära berättar serien om en blandad grupp New Yorkers, deras dagliga rutiner och hur de lyser upp sin tillvaro. Ben Sinclair spelar ”The Guy” – en namnlös gräsleverantör med en kundbas av excentriska och neurotiska människor. Säsong 2 är skapad av Katja Blichfeld & Ben Sinclair, Blichfeld, Sinclair och Russell Gregory är exekutiva producenter och Willy Friedman, Gwen Bialic och Emi Irikawa har producerat, med Eric Slovin som rådgivande producent.


Image

MOSAIC
Premiär 23 januari Steven Soderberghs thriller i sex avsnitt handlar om en framgångrik barnboksförfattare och illustratör (Sharon Stone) vars lantliga vurm blir nedsänkt i en lavin av svek, lögner, korruption…och mord. Mosaic är en mångskiftande palett om passion, intriger och lögner, med avstamp i ett försvinnande i det pittoreska Summit i Utah, och den fyra år långa kampen för att hitta sanningen. Oscars- och Emmybelönade Steven Soderbergh (Traffic, Behind the Candelabra) har regisserat och exekutivt producerat serien och i huvudrollen ser vi Oscarsnominerade Sharon Stone (Casino). I övriga roller ses Garrett Hedlund, Frederick Weller, Beau Bridges, m.fl. De sex avsnitten blir tillgängliga 23/1, 24/1, 25/1, 26/1 och de två sista avsnitten den 27/1.


Image

REAL TIME WITH BILL MAHER
Säsong 16 – premiär 22 januari Han är okuvlig, full av åsikter och – förstås – politiskt inkorrekt. Komikern och satirikern Bill Maher leder denna Emmynominerade långkörare där veckans nyheter avhandlas tillsammans med en panel av gäster bestående av skådespelare, aktivister, politiker, musiker och komiker. Säsong 16 av HBO:s entimmes-talkshow Real Time With Bill Maher har premiär på HBO Nordic den 22 januari.


Image

TOONIX – BARNENS FAVORITER PÅ HBO NORDIC
Barnens och familjens favoritplats på HBO Nordic fyller på med ännu mer roliga nyheter i januari, bland annat Mighty Magiswords och nya avsnitt av Barbapappa. Gör ett besök i vår Toonix-sektion och ha roligt tillsammans med barnen.


Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *