LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

R.I.P. – Fast Eddie Clarke

Dela

Vi nås av den tråkiga nyheten att den förra Motörhead-gitarristen Edward Allan Clarke, känd under smeknamnet ”Fast Eddie”, har dött.

Via Motörheads Facebooksida avled gitarristen på sjukhus efter sviterna av en lunginflammation.

”Vi är förkrossade över att föra vidare nyheten som vi precis själva fått reda på tidigare ikväll. Edward Allan Clarke, eller som vi alla kände och älskade honom, ”Fast Eddie” Clarke, somnade fridfullt in i går”, skriver en representant för bandet.

Tillsammans med Lemmy och Phil Taylor ingick han i den klassiska uppsättningen av bandet.  Clarke spelade med på succéalbum som ”Ace of Spades”, ”Overkill” och ”Iron fist”. Clarke hoppade av bandet 1982 och skapade därefter bandet Fastway.

Phil Campbell, 56, säger i ett uttalande på gruppens officiella Facebooksida:

”Jag fick precis höra den sorgliga nyheten att ”Fast eddie” Clarke har gått bort. En sån chock, han kommer att bli ihågkommen för sina ikoniska riff, och han var en sån rock n’ roller. Vila i frid, Eddie.”

Eddie avled under onsdagen den 10 januari. Han blev 67 år gammal.

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *