LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Dela
Downsizing”…hade jag egentligen några större förväntningar på denna film? Nej inte direkt utan har känt mig mest neutral inför den. Trailern lovade en smårolig film som utspelade sig i en väldigt unik värld. Så där och då trodde man detta skulle vara en tokrolig komedi och vedermödorna att bli liten. Men vad vi istället får är en röra utan dess like.

Filmen bygger från starten upp ett intresse och det är med viss iver man ser fram emot vart det hela skall leda. Men när man passerar filmens första timme så kastar man bort allt intressant man byggt upp, och allt börjar gå snett.

Filmen blir på många plan motsägelsefull och filmen haltar fram och verkar inte riktigt veta vart den skall ta vägen. Tyvärr påverkar detta också skådespelarna och Matt Damon har uppenbara problem att ingjuta sin karaktär med något mer än ytliga känslor. En viss behållning fick man dock av att se Rolf Lassgård i en av rollerna men det hela splittras allt eftersom historien fortgår och mot slutet känns det som man sett 4-5 olika filmer samtidigt.

Filmens alla ”satiriska” poänger går över huvudet på en då det hela tar sig självt på allt för stort allvar. Tyvärr så var det inte bara huvudkaraktärerna som krympte i denna film, allt som var bra krympte samtidigt!

Medelmåttigt
5

Summary

Total Rating

5.0

BILDER

Info:

Originaltitel: Downsizing
Språk: Engelska
Genre: Drama, Komedi, Sci-Fi
Regi: Alexander Payne
Manus: Alexander Payne, Jim Taylor
Skådespelare
: Matt Damon , Christoph Waltz , Hong Chau , Kristen Wiig, Rolf Lassgård, Ingjerd Egeberg , Udo Kier, Søren Pilmark, Jason Sudeikis, Maribeth Monroe, Jayne Houdyshell, Phil Reeves, James Van Der Beek, Alison J. Palmer, Tim Driscoll
Premiärår: 2017
Speltid:
Bolag: United International Pictures
Biopremiär: 19 januari 2018
Blu-ray-premiär: 21 januari 2020
DVD-premiär: 21 januari 2020


Länkar: Downsizing hos IMDB


Köp filmen hos:

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

 • 1

3 Kommentarer

 1. Rain Larsson 2018-01-24

  En väldigt ojämn film. Med både bra och mindre bra delar så att säga.

  Svara
 2. Nils Stoor 2018-01-23

  Ligger storyn i linje men ”Älskling jag krympte barnen” fast i massperspektiv där flera frivilligt krymper sig eller är det en thriller liknande film?

  Svara
  1. Filmparadiset 2018-01-23

   Inget av det du skriver 🙂 Det är en förvirrande historia som inte riktigt vet vilket ben den skall stå på. Komedi ena stunden för att bli till tungt drama i den andra…

   Svara

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *