LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Ny “Silent Hill” och “Fatal Frame” film under utveckling!

Dela

Den franska filmskaparen Christophe Gans har avslöjat att man har börjat utvecklat två nya spel-till-film-adaptioner där den ena är en tredje “Silent Hill” film.

Gans regisserad 2006 den första “Silent Hill“, som blivit en kultrulle, men lämnade över tyglarna till manusförfattaren och regissören Michael J. Bassett 2012 och filmen “Silent Hill: Revelation“, som inte var särskilt väl mottagen av fansen och kritiker.

I en intervju med Allocine, avslöjar Gans att han och producenten Victor Hadida jobbar på två projekt och det första av dem är adaptionen av “Project Zero” (också känd som “Fatal Frame”), en historia om ett hemsökt hus som utspelar sig i Japan.

Sedan säger han: “vi jobbar också på en ny Silent Hill. Projektet kommer alltid att vara grundat i atmosfären av den amerikanska småstaden, härjad av puritanism. Jag tror att det är dags att göra en ny.”

Smolk i bägaren är att samtidigt får veta att den pausade filmen “Corto Maltese”, baserad på den hyllade serien, är “helt nerlagd”. Gans säger att projektet föll samman i slutstadiet av att bli gjord med förarbetet redan igång. Problemet är nu att rättigheterna är fördelade bland flera arvtagare – vilket gör det svårt att få rättigheterna.

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *