LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

R.I.P. – Kirk Douglas

Dela

Vi nås av den sorgliga nyheten att Hollywoodlegenden skådespelaren Kirk Douglas, 3 faldigt Oscarsnominerad och far till Michael Douglas, har avlidit vid 103 års ålder.

Kirk Douglas är känd för sina roller i filmer så som “Champion”, “The Bad and the Beautiful”, “Lust for Life”, “Spartacus” och “The Fury”. Men även i 1973 års “Dr. Jekyll and Mr. Hyde”, 1977 års “The Chosen”, och 1980 års “Saturn 3” och många fler!

“Det är med en enorm sorg som min bror och jag meddelar att Kirk Douglas har lämnat oss idag vid 103 års ålder,” skrev Michael Douglas på Instagram. “För världen var han en legend, en skådespelare från guldåldern för filmer som levde långt in i hans gyllene år. En humanitär vars engagemang för rättvisa och det han trodde på satt en standard för oss alla att sträva efter. Men för mig och mina bröder Joel och Peter var han kort och gott pappa, till Catherine, en underbar svärfar, för hans barnbarn och barnbarnsbarn deras älskade farfar, och för sin fru Anne, en underbar make.”

Douglas fortsatte, “Kirks liv levdes väl, och han lämnar efter sig ett arv inom film som kommer att leva kvar i många generationer framöver, och en historia som en känd filantrop som jobbade för att ge stöd åt allmänheten och bringa fred till planeten.”

Vila i frid Kirk!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

It is with tremendous sadness that my brothers and I announce that Kirk Douglas left us today at the age of 103. To the world he was a legend, an actor from the golden age of movies who lived well into his golden years, a humanitarian whose commitment to justice and the causes he believed in set a standard for all of us to aspire to. But to me and my brothers Joel and Peter he was simply Dad, to Catherine, a wonderful father-in-law, to his grandchildren and great grandchild their loving grandfather, and to his wife Anne, a wonderful husband. Kirk’s life was well lived, and he leaves a legacy in film that will endure for generations to come, and a history as a renowned philanthropist who worked to aid the public and bring peace to the planet. Let me end with the words I told him on his last birthday and which will always remain true. Dad- I love you so much and I am so proud to be your son. #KirkDouglas

Ett inlägg delat av Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *