LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

End of Days (1999) Recension

Dela
Detta är definitivt filmen som startade Arnolds nedgång i Hollywood. Och då måste jag säga att det inte beror på att filmen är dålig. Nej detta beror helt och hållet på att Arnold är totalt fel i huvudrollen. En roll som faktiskt var menad för Tom Cruise men som valde att medverka i “Magnolia” istället. Själv har jag har alltid sett Keifer Sutherland som passande i huvudrollen i denna film… Istället får vi en av Arnolds mest hatade och hånade filmer.

Detta är orättvist då jag kan förstå varför Arnold tog rollen. Han ville göra något annorlunda mot för sina sedvanliga actionrökare (plus att han genomgått en hjärtoperation). En fight mot djävulen självt är ju verkligen annorlunda. Men någon av producenterna eller regissören borde ha sagt nej. Men nu blev det inte så utan vi får acceptera det som blev.

Filmen i sig har en intressant historia och håller mig intresserad rakt igenom. Arnold försöker åtminstone axla rollen på rätt sätt. Men tyvärr, i slut änden blir det hela åt det dumma hållet.

Originaltitel: End of Days Språk: Engelska Genre: Action, Fantasy, Skräck Regi: Peter Hyams Manus: Andrew W. Marlowe Skådespelare: Arnold Schwarzenegger, Gabriel Byrne, Robin Tunney, Kevin Pollak, CCH Pounder, Derrick O’Connor, David Weisenberg, Rainer Judd, Miriam Margolyes, Udo Kier, Luciano Miele, Michael O’Hagan, Mark Margolis, Jack Shearer, Rod Steiger Premiärår: 1999 Speltid: 2h 2min Bolag: Buena Vista Biopremiär: 24 november 1999 DVD-premiär: 28 juli 2000


Länkar: End of Days hos IMDB


Köp filmen hos:

Medelmåttig
5

Totalbetyg

5.0
Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *