LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

Dela
Tänk att det är 20 år sedan denna, en av Arnolds minst omtyckta filmer, släpptes. Detta var i slutet på hans framgångsrika karriär, då han i samma veva som denna, gjorde en rad av floppar. Detta är en av Schwarzeneggers svagaste filmer, det är sant. Det största problemet med filmen är dess historia. Man misslyckas totalt att hålla ihop den och den känns väldigt splittrad. Det känns som man tittat alldeles för mycket på “Total Recall“, som kom 10 år tidigare, men till ingen nytta. Det är ganska imponerande att man satt ihop en så pass kompetent rollista och att detta blev slutresultatet.

Men jag har svårt att inte tycka om denna film. Den är så pass dålig att den blir bra och bjuder på många härligt lökiga scener. Vad jag glömt är att den har så pass många härliga oneliners som den har. Några borde faktiskt tillhöra Schwarzeneggers härliga samling av rappa repliker men gör inte det av någon anledning…

Nej detta är inte en av Arnolds bästa filmer, men väl värd att se ändå.

Originaltitel: The 6th Day
Språk: Engelska
Genre: Action, Mysterium, Sci-Fi
Regi: Roger Spottiswoode
Manus: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley
Skådespelare: Arnold Schwarzenegger, Michael Rapaport, Tony Goldwyn, Michael Rooker, Sarah Wynter, Wendy Crewson, Rodney Rowland, Terry Crews, Ken Pogue , Colin Cunningham, Robert Duvall , Wanda Cannon, Taylor Anne Reid , Jennifer Gareis , Don McManus
Premiärår: 2000
Speltid: 2h 3min
Bolag: Sony Pictures
Biopremiär: 1 december 2000
DVD-premiär: 1 april 2004 (Nyrelease)
Blu-ray-premiär: 28 maj 2008


Länkar: The 6th Day (2000) hos IMDB


Köp filmen hos:

Hyfsad
6

Totalbetyg

6.0
Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *