LADDAR

Sök på Filmparadiset.se

The Running Man (1987) Recension

Dela

Denna film är, som många säkert vet, baserad på en bok av Stephen King fast under hans alias Richard Bachman. Dock finns inte mycket mer än grunden kvar från boken till filmen. I boken så utspelar sig tävlingen på gatorna i staden och inte i en tv-studio. Slutet på boken är också något helt annat än i filmen. Varför det är så stor skillnad vet jag inte, men så är det.

Detta är en urtypisk Arnold film från 80-talet. Fylld av svulstiga actionscener med massor av humor och oneliners. Dock hittade inte denna film hem hos publiken då den klev upp på biograferna. Den gick inte hem hos mig heller kan jag lova och jag har alltid upplevt den som en konstig film för Arnold att medverka i. Den har ej heller åldrats väl och är för mig en av Arnolds sämre filmer från hans storhetstid!


Originaltitel: The Running Man
Språk: Engelska
Genre: Action, Sci-Fi, Thriller
Regi: Paul Michael Glaser
Manus: Steven E. de Souza
Skådespelare: Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso, Yaphet Kotto, Jim Brown, Jesse Ventura, Erland van Lidth, Marvin J. McIntyre, Gus Rethwisch, Professor Toru Tanaka, Mick Fleetwood, Dweezil Zappa, Richard Dawson, Karen Leigh Hopkins, Sven-Ole Thorsen, Edward Bunker
Premiärår: 1987
Speltid: 1h 41min
Bolag: Atlantic Film
Biopremiär: 15 juli 1988
DVD-premiär: 1 januari 2001
Länkar: The Running Man hos IMDB


Köp filmen hos:


Hyfsad
6

Totalbetyg

6.0
Taggar::
Tommy

Läs mer om mig på min Om-sida.

  • 1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *